Pályázatok


GINOP-1.2.8-20-2020-00335

A Dr. Hibbey Egészségügyi és Szolgáltató Kft. EU-s fejlesztési támogatást nyert

A Dr. Hibbey Egészségügyi és Szolgáltató Kft. a tatabányai Gyógyászok Magánklinika tulajdonosa és működtetője fejlesztési projektjéhez EU-s támogatást nyert.

Kedvezményezett: Dr. Hibbey Kft.
A projekt címe: Versenyképességjavítád a Dr. Hibbey Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 8 999 999 Ft.
A támogatás intenzitása: 70 %

A projekt tartalma:

A Dr.Hibbey Kft. által működtetett Gyógyászok Orvosi Központ 2013. augusztusa óta várja a betegeket Tatabányán. A cég tulajdonosai és vezetői évről évre sokat tesznek azért, hogy orvosaik egyre szebb, nagyobb rendelőkben egyre korszerűbb gépekkel, eszközökkel felszerelve tudják végezni a hozzájuk forduló betegek kezelését, gyógyítását. A fejlesztésben nagy segítséget jelent 2020-ban az említett nyertes pályázat, amelynek segítségével egy közel 14 millió Ft értékű Philips Affiniti 50 ultrahangkészüléket vásároltunk.

Az ultrahangkészülék kiválasztásánál lényeges szempont volt az, hogy az új gép kompatibilis legyen a 2018-ban GINOP-2.1.8-17-2017-01588 pályazat támogatásával vásárolt Philips Affiniti 50 ultrahangkészülékkel, így a vizsgálófejek a két készülék között cserélhető legyen, valamint a készülék modern kardiológiai tudása, egy speciális mérési módszer ismerete (speckle tracking), amely mérési módszer az elkövetkező években elvárható és szükséges lesz magas szintű kardiológiai vélemény kialakításához.

A kiválasztott ultrahangkészülék lehetővé teszi a szakmai előrelépést, pontosabb lelet készítését, a tévedés lehetőségének csökkentését, illetve lehetővé teszi újabb szakrendelések (pl. ultrahangos proktológiai szűrés) indítását. A pontosabb, részletgazdagabb kép nyerése kulcsfontosságú olyan területeken, ahol a betegség korai felismerése szó szerint létkérdés a beteg számára.

A projekt befejezési dátuma: 2020.08.03.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00335

GINOP-2.1.8-17-2017-01588

A Dr. Hibbey Egészségügyi és Szolgáltató Kft. EU-s fejlesztési támogatást nyert

A Dr. Hibbey Egészségügyi és Szolgáltató Kft. a tatabányai Gyógyászok Orvosi Központ tulajdonosa és működtetője fejlesztési projektjéhez EU-s támogatást nyert.

Kedvezményezett: Dr. Hibbey Kft.
A projekt címe: Dr. Hibbey Kft. Gyógyászok Orvosi Központ (Tatabánya) gép és immaterialis javak vásárlása
A szerződött támogatás összege: 10 229 650 Ft.
A támogatás intenzitása: 50 %

A projekt tartalma:

A Dr.Hibbey Kft. által működtetett Gyógyászok Orvosi Központ 2013. augusztusa óta várja a betegeket Tatabányán. A cég tulajdonosai és vezetői évről évre sokat tesznek azért, hogy orvosaik egyre szebb, nagyobb rendelőkben egyre korszerűbb gépekkel, eszközökkel felszerelve tudják végezni a hozzájuk forduló betegek kezelését, gyógyítását. A fejlesztésben nagy segítséget jelent 2018-ban az említett nyertes pályázat, amelynek segítségével egy közel 20 millió Ft értékű Philips Affiniti 50 ultrahangkészüléket és egy EKG Holtert vásároltunk.

Az ultrahangkészülék kiválasztásánál lényeges szempont volt a készülék modern kardiológiai tudása, egy speciális mérési módszer ismerete (speckle tracking), amely mérési módszer az elkövetkező években elvárható és szükséges lesz magas szintű kardiológiai vélemény kialakításához. A készülékekhez tartozó vizsgálófejeket úgy választottuk ki, hogy új rendelés is indítható legyen (proktológia).

A kiválasztott ultrahangkészülékek lehetővé teszik a szakmai előrelépést, pontosabb lelet készítését, a tévedés lehetőségének csökkentését, illetve lehetővé teszi újabb szakrendelések (pl. ultrahangos proktológiai szűrés) indítását. A pontosabb, részletgazdagabb kép nyerése kulcsfontosságú olyan területeken, ahol a betegség korai felismerése szó szerint létkérdés a beteg számára.

A megvásárolt EKG Holter miniatűr, a páciens életét nem zavaró készülék, amely hiánypótló a kardiológiai szakrendeléseinken, segíti főorvosainkat a pontos diagnózis gyors kialakításában.

A projekt lezárási dátuma: 2018.08.15.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01588