Gyógyászok Magánklinika - Tatabánya
GINOP-2.1.8-17-2017-01588

A Dr. Hibbey Egészségügyi és Szolgáltató Kft. EU-s fejlesztési támogatást nyert


A Dr. Hibbey Egészségügyi és Szolgáltató Kft. a tatabányai Gyógyászok Orvosi Központ tulajdonosa és működtetője fejlesztési projektjéhez EU-s támogatást nyert.

Kedvezményezett: Dr. Hibbey Kft.
A projekt címe: Dr. Hibbey Kft. Gyógyászok Orvosi Központ (Tatabánya) gép és immaterialis javak vásárlása
A szerződött támogatás összege: 10 229 650 Ft.
A támogatás intenzitása: 50 %

A projekt tartalma:
A Dr.Hibbey Kft. által működtetett Gyógyászok Orvosi Központ 2013. augusztusa óta várja a betegeket Tatabányán. A cég tulajdonosai és vezetői évről évre sokat tesznek azért, hogy orvosaik egyre szebb, nagyobb rendelőkben egyre korszerűbb gépekkel, eszközökkel felszerelve tudják végezni a hozzájuk forduló betegek kezelését, gyógyítását. A fejlesztésben nagy segítséget jelent 2018-ban az említett nyertes pályázat, amelynek segítségével egy közel 20 millió Ft értékű Philips Affiniti 50 ultrahangkészüléket és egy EKG Holtert vásároltunk.

Az ultrahangkészülék kiválasztásánál lényeges szempont volt a készülék modern kardiológiai tudása, egy speciális mérési módszer ismerete (speckle tracking), amely mérési módszer az elkövetkező években elvárható és szükséges lesz magas szintű kardiológiai vélemény kialakításához. A készülékekhez tartozó vizsgálófejeket úgy választottuk ki, hogy új rendelés is indítható legyen (proktológia).
A kiválasztott ultrahangkészülékek lehetővé teszik a szakmai előrelépést, pontosabb lelet készítését, a tévedés lehetőségének csökkentését, illetve lehetővé teszi újabb szakrendelések (pl. ultrahangos proktológiai szűrés) indítását. A pontosabb, részletgazdagabb kép nyerése kulcsfontosságú olyan területeken, ahol a betegség korai felismerése szó szerint létkérdés a beteg számára.

A megvásárolt EKG Holter miniatűr, a páciens életét nem zavaró készülék, amely hiánypótló a kardiológiai szakrendeléseinken, segíti főorvosainkat a pontos diagnózis gyors kialakításában.

A projekt lezárási dátuma: 2018.08.15.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01588