Gyógyászok Magánklinika - Tatabánya
Dr. Kis Ildikó

gyermek-gasztroenterológus főorvos


Kolozsváron végeztem az orvosi egyetemet. 1985-ben diplomáztam. Ötéves koromtól gyermekgyógyász akartam lenni. Családi indíttatás…? Igen. Édesapám is orvos. Gyakran mondta, félig tréfásan persze, hogy bármi mást válasszak, csak ezt ne. Féltett a pálya nehézségeitől. És főleg gyermekorvos ne legyek … Úgy gondolta, nehéz a gyerekekkel. Én meg úgy látom, nem...
A világ legszebb feladata egy kisgyermeket meggyógyítani, aki gyakran nem tudja pontosan megfogalmazni, mije fáj, csak nagyon rosszul érzi magát. Olykor az is előfordul, hogy a szülők is azt gondolják, a hasi panaszok mögött nem valódi fájdalom, hanem például a dolgozatírástól való félelem áll. Úgy gondolom, mindenképp komolyan kell venni a gyermek panaszait, és utánanézni, van-e mögötte szervi eltérés, vagy más, például lelki okok. Számos krónikus gyomor-, bélbetegség már gyermekkorban elkezdődik.Ilyen például a gyomorfekély, a refluxbetegség vagy a gyulladásos bélbetegségek. A régebben kizárólag kisgyermekkori betegségnek tartott lisztérzékenységet gyakran megtaláljuk iskolás és serdülőkorban.

Annak idején hasfájós kisgyerek voltam, talán ez is közrejátszott abban, hogy a gyermek-gasztroenterológia lett a szakterületem.

1994 óta élek Magyarországon, a nyitás óta dolgozom a Gyógyászok Orvosi Központban.
Jelenleg én vagyok Komárom-Esztergom megyében az egyetlen gyermek-gasztroenterológus.

A hobbim a kertészkedés és a sport. Nagyon szeretem a virágokat, a természetet, a kirándulásokat, túrákat.

Bejelentkezés: 06-70-298-1385